Blumenkohl-Erbsen-Curry
TM6 TM5

Blumenkohl-Erbsen-Curry

4.4 (548 ocen)

Składniki

  • 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
  • 4 Knoblauchzehen
  • 1 grüne Chilischote, frisch, entkernt, in Stücken
  • 30 g Öl
  • 2 Zwiebeln, halbiert
  • 30 g Tomatenmark
  • 1 ½ TL Koriander, gemahlen
  • 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
  • ½ TL Cayenne-Pfeffer
  • 1 TL Garam Masala
  • 1 ½ TL Salz
  • 400 g Kokosmilch
  • 100 g Wasser
  • 600 g Blumenkohl, in kleinen Röschen
  • 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
  • 4 Stängel Koriander, abgezupft (opcjonalnie)
  • 1 Zitrone, in Spalten oder Scheiben (opcjonalnie)
  • 100 g Cashewkerne, geröstet, gesalzen, grob gehackt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2225 kJ / 532 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
34 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
8.9 g
Sód
1030 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy