Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Öl
- 150 g rote Paprika, in Stücken (2 cm)
- 150 g grüne Paprika, in Stücken (2 cm)
- 1 Knoblauchzehe, in Scheiben
- 80 g rote Zwiebeln, in Spalten
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 240 g weiße Bohnen, aus der Dose, abgetropft
- 50 g Tomatenmark
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 80 g Wasser
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet (opcjonalnie)
- 2 EL Basilikumblätter, frisch, in Streifen
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ - 1 TL brauner Zucker
- 80 g Oliven, schwarz, entsteint (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 684 kJ / 164 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 619 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Kartoffel-Untereinander mit Brühwurst
30min
Wirsing-Eintopf
40min
Eintopf von Wintergemüsen
1 Std.
Curry-Gemüse-Maultaschen-Suppe
30min
Bunter Zwiebel-Topf
1 Std.
Kartoffel-Paprika-Gulasch
45min
Pesto-Bohnen-Eintopf mit Nudeln
50min
Linsen-Moussaka
2 Std. 30 Min
Kartoffel-Curry
30min
Low Meat Chili
45min
Kokos-Kohl-Suppe
35min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35min