Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 10 g Öl
- 10 - 15 g gelbe Currypaste
- 200 g Spitzkohl, in Streifen (ca. 5 mm)
- 150 g Zucchini, in Würfeln (1,5 cm)
- 80 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Kokosmilch
- 30 g Tomatenmark
- 200 g Wasser
- ¾ TL Salz
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1582 kJ / 378 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1008 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 min
Bohneneintopf "bretonische Art"
35 min
Linsen-Tomaten-Suppe
30 min
Scharfe Spitzkohl-Curry-Suppe mit Geflügelhackbällchen
45 min
Feurige Ingwer-Limettensuppe mit Räuchertofu
30 min
Blumenkohl Tikka Masala
35 min
Frische Tomatensuppe
30 min
Ingwer-Linsensuppe mit Kokosmilch
40 min
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1h
Leichter Coleslaw
40 min
Spitzkohl-Curry
35 min
Low-Carb-Blumenkohl-Hähnchen-Curry
45 min