Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Öl
- 450 g Nürnberger-Bratwürstchen, klein
- 1 Apfel, in Spalten
- 3 Eier
- 150 g Mehl
- 250 g Milch
- 3 Zweige Thymian, abgezupft
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 1 TL Salz
- 200 g Zwiebeln, in Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2028 kJ / 485 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 993 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1 Std.
Holländische Käse-Eier
40min
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35min
Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf
45min
Erbsen-Kartoffel-Topf mit Eiern
50min
Herzhafter Ofenschlupfer
50min
Würstchen-Gulasch
35min
The-German-Hot-Dog
35min
Kürbisragout mit Bratwurst
30min
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1 Std.
Maultaschen in Honig-Senf-Sauce
45min
Pizza mit Kartoffeln, Pilzen und Bratwurst
3h 50min