Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Öl
- 450 g Nürnberger-Bratwürstchen, klein
- 1 Apfel, in Spalten
- 3 Eier
- 150 g Mehl
- 250 g Milch
- 3 Zweige Thymian, abgezupft
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 1 TL Salz
- 200 g Zwiebeln, in Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2028 kJ / 485 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 993 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1 Std.
Holländische Käse-Eier
40 Min
Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf
45min
Birnen-Bohnen-Speck-Gratin
1 Std.
Scottish Eggs
1 Std.
Hackfleisch-Kartoffel-Curry
50 Min
Lauwarmer Fenchel-Farfalle-Salat mit Salami
30 Min
Gemüse-Kroketten-Auflauf mit Fleischbällchen
55 Min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1 Std.
Mais-Speck-Nudeln mit pochierten Eiern
50 Min
Herzhafter Ofenschlupfer
50 Min
Wikinger-Nudel-Topf
35min