Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl
- 400 g Rinderfilet, in Würfeln (2 cm)
- 200 g Erbsen, TK
- 250 g Paprika, gemischt, in Würfeln (2 cm)
- 200 g Champignons, in dünnen Scheiben
- 350 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 30 g Sojasauce
- 80 g Ketchup
- 40 g Essig
- 20 g brauner Zucker
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Speisestärke
- 200 g Reisnudeln
- 100 g Mungobohnensprossen, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1198 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frikadellen mit Kartoffel-Möhren-Stampf
45 min
Süßkartoffel-Hähnchen-Gulasch
45 min
Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf
45 min
Pikantes Mole-Hähnchen
55 Min
Schweinegeschnetzeltes Jäger Art mit Spätzle
30 min
Geflügel-Ragout von der Keule
1h
Gedämpftes Kräuterfilet mit Marktgemüse und Blattsalat
45 min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3sa
Kartoffel-Hühner-Frikassee mit Spätzle
30 min
Puten-Gemüse-Gyros
30 min
Überbackene Rindfleisch-Fajita
45 min
Hähnchen-Spinat-Ragout mit getrockneten Tomaten
30 min