Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Gouda, in Stücken
- 2 rote Spitzpaprika, groß (à ca. 120 g), längs halbiert, entkernt
- 4 frische, scharfe Bratwürstchen (z.B. Merguez)
- 900 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 250 g Reis
- 100 g Kräuterfrischkäse
- 30 g Mehl
- 2 - 3 Prisen Muskat
- 2 geh. TL gemischte Kräuter, TK
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2631 kJ / 629 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1175 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1 Std.
Pilz-Hackfleisch-Bolognese mit Bandnudeln
1 Std.
Gyros-Auflauf
1 Std. 20 Min
Cheese-Makkaroni
30 Min
Schweinegeschnetzeltes Jäger Art mit Spätzle
30 Min
Pastitsio
1 Std. 30 Min
Chili con Chorizo
30 Min
Hackfleisch-Hirtenkäse-Auflauf
45 Min
Buntes Tomatengratin
1 Std. 30 Min
Blätterteig-Pizza
30 Min
Blumenkohl-Nudel-Salat mit Hackbällchen
1 Std. 30 Min
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30 Min