![Überbackene vegetarische Enchiladas Überbackene vegetarische Enchiladas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/135e1e67-8c8e-4437-9aae-041c1d61acf8/Derivates/6d5ae68f-8125-4893-9f69-e845000a3c86.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Emmentaler, in Stücken
- 15 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g rote Paprika, in Würfeln (2 cm)
- 120 g Zucchini, in Würfeln (2 cm)
- 1 Dose Mais-Bohnen-Mix (z. B. Texas-Mix von Bonduelle), Abtropfgew. 265 g, abgetropft
- 2 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 8 Weizentortillas (Ø ca. 20 cm)
- 200 g Schmand
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Oregano
- ½ TL Chili, gemahlen
- Koriander, frisch, zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2755 kJ / 657 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi Caprese
20min
Caprese Wraps
10 min
Oliven-Feta-Knödel mit Tomatensauce
2 godz.
Gemüse-Döner
40 min
Spinat-Cannelloni
1h 20min
Mini-Mozzarella-Cannelloni
1 godz.
Veggie-bubble-up-Pizza
2 godz.
Vegetarische Linsen-Lasagne
1h 30min
Veggie Rigatoni al forno
45 min
Quesadillas mit gebratenem Gemüse
40 min
Grünkern-Chili-Cheese-Kartoffeln
45 min
Süßkartoffeln mit mexikanischer Füllung
1h 30min