Wersje kompatybilne
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- oil, to grease
- 410 g pouring (whipping) cream
- 160 g full cream milk
- 50 g sugar
- ¼ tsp mastic gum (see Tips)
- 350 g chilled water
- 3 titanium strength gelatine leaves
Rhubarb topping
- 6 stalks rhubarb (approx. 500 g), trimmed and cut into pieces (7 cm)
- 70 g caster sugar
- 70 g honey
- 70 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1652 kJ / 393 kcal
- Białko
- 4.549 g
- Węglowodany
- 34.015 g
- Tłuszcz
- 27.014 g
- Błonnik
- 1.971 g
Alternatywne przepisy
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26 Std. 35 Min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 Std. 30 Min
Panforte
1 Std. 30 Min
Cloudy apple cider jelly
Brak ocen
Pimm's sabayon with strawberries
20 min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1 Std. 30 Min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3h 55min
Honey crème caramels
25h 55min
Grand Marnier® soufflé
1 Std.
Cherry clafoutis
1 Std. 5 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20 min