Wersje kompatybilne
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- oil, to grease
- 410 g pouring (whipping) cream
- 160 g full cream milk
- 50 g sugar
- ¼ tsp mastic gum (see Tips)
- 350 g chilled water
- 3 titanium strength gelatine leaves
Rhubarb topping
- 6 stalks rhubarb (approx. 500 g), trimmed and cut into pieces (7 cm)
- 70 g caster sugar
- 70 g honey
- 70 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1652 kJ / 393 kcal
- Białko
- 4.549 g
- Węglowodany
- 34.015 g
- Tłuszcz
- 27.014 g
- Błonnik
- 1.971 g
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Grilled scallops with chilli jam
25 Min
Hazelnut Bavarian
6 Std. 25 Min
Panna cotta
6h 15 min
Hollandaise sauce
15 Min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45min
Caramel vanilla bourbon sauce
40min
Cheese soufflés
30min
Moscato panna cotta with pistachios
6 Std. 25 Min
Cashew panna cotta with raspberry sauce
3 Std. 20 Min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Nougat glacé with raspberry coulis
24h 25min