Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 large eggs
- 2 oz lemon juice
- 1 oz unsalted butter
- 2 oz yellow onions
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 3 ½ oz white rice
- 3 oz carrots, sliced into rounds (¼ in. thick)
- ½ tsp salt, to taste
- 48 oz chicken stock
-
8
oz cooked chicken, shredded
lub 8 oz rotisserie chicken, shredded - fresh dill, to garnish
- lemon, sliced, to garnish
- crusty bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997.7 kJ / 477.5 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 948.9 mg
Alternatywne przepisy
Grisons Barley Soup
55min
Meat Sauce
1h 45min
Chicken Meatball Soup with Chickpeas
45min
Shrimp Orzo with Peas
30min
Boston Clam Chowder
55min
Dirty Rice
1h 5min
Grilled Cheese with Mushrooms on Cracked Wheat Bread
2 Std. 10 Min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1h 5min
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1h 45min
Farro Risotto with Rosemary Chicken
1h
One Pot Ravioli Soup
30min
Mushroom and Feta Strudel with Spinach
1h 10min