Insalata di cavolfiori e patate

Insalata di cavolfiori e patate

3.7 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 80 g di Cheddar a cubetti
    80 g di Edam (formaggio olandese), o Gruviera, a cubetti
  • 100 g di cipolla rossa a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 4 uova
  • 300 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 4 - 6 pizzichi di sale
  • 300 g di cimette di cavolfiore a pezzi (circa 3 cm)
  • 6 - 7 rametti di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
  • 150 g di yogurt naturale bianco, non zuccherato
  • 30 g di senape di Digione
  • 20 - 30 g di maionese (opcjonalnie)
  • 1 - 2 cucchiai di aceto di vino bianco
  • ½ cucchiaino zucchero
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 534.1 mg
Białko 9.2 g
Kalorie 910.7 kJ / 217.7 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...