Pollo alle erbe provenzali e riso basmati

Pollo alle erbe provenzali e riso basmati

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di riso basmati
    300 g
  • di acqua
    750 g
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • spicchio di aglio
    3
  • di coscia di pollo, disossata e senza pelle a cubetti (3 cm), asciugata con carta assorbente
    250 g
  • pesche in scatola tagliate a metà (820-850 g)
    4
  • di coscia di pollo, disossata e senza pelle a cubetti (3 cm), asciugata con carta assorbente
    150 g
  • di erbe aromatiche secche miste della Provenza
    3 cucchiaini
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 567.5 kcal / 2376 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 86.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 783.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...