Pollo alle erbe provenzali e riso basmati

Pollo alle erbe provenzali e riso basmati

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 300 g di riso basmati
  • 750 g di acqua
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 3 spicchio di aglio
  • 250 g di coscia di pollo, disossata e senza pelle a cubetti (3 cm), asciugata con carta assorbente
  • 4 pesche in scatola tagliate a metà (820-850 g)
  • 150 g di coscia di pollo, disossata e senza pelle a cubetti (3 cm), asciugata con carta assorbente
  • 3 cucchiaini di erbe aromatiche secche miste della Provenza
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 783.5 mg
Białko 24 g
Kalorie 2376 kJ / 567.5 kcal
Tłuszcz 15.8 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 86.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...