Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g bacon cortado em fatias
- 3 pés de salsa, só as folhas
- 450 g carne de porco picada
- 300 g carne de frango picada
- 150 g natas, min. 30% de gordura
- 1 c. sopa de ketchup
- 40 g brandy
- ½ c. chá de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- 30 g pistácio s/ casca e c/ sal
- 40 g ginja
- 200 g peito de pato s/ pele fumado, cortado em fatias (1-2 mm aprox.)
- 250 g pimento morrone
- 200 g peito de frango s/ pele cortado em fatias (5 mm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1866.2 kJ / 446 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 404 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz no forno com maçã ralada - TM6
50min
Sopa de noodles Tom Yum
Brak ocen
Perna de borrego com iogurte e especiarias
29sa 50 dk
Risoto de presunto Parma com figo
30min
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10min
Bolo de Natal
1h 15min
Mousse de maracujá com chocolate
45min
Caril de línguas de bacalhau com arroz ao vapor
1h 30min
Gelado de coco e amendoim
8 godz.
Quiche de beterraba
1h 30min
Brigadeiros de colher
2h 30min
Sopa de legumes à italiana (Ditalini) - TM6
Brak ocen