Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g bacon cortado em fatias
- 3 pés de salsa, só as folhas
- 450 g carne de porco picada
- 300 g carne de frango picada
- 150 g natas, min. 30% de gordura
- 1 c. sopa de ketchup
- 40 g brandy
- ½ c. chá de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- 30 g pistácio s/ casca e c/ sal
- 40 g ginja
- 200 g peito de pato s/ pele fumado, cortado em fatias (1-2 mm aprox.)
- 250 g pimento morrone
- 200 g peito de frango s/ pele cortado em fatias (5 mm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1866.2 kJ / 446 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 404 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panetone de Frutas
7 Std. 30 Min
Salmão com ervas, purê de mandioquinha e aspargos
30min
Cocktail Hugo Spritz
25h 10min
Salada de salsicha, queijo e rabanetes - TM6
Brak ocen
Pasta tikka masala
1u.
Migas com pimentos padrón
30min
Piza de curcuma com anchovas, flores de curgete e cebola
Brak ocen
Folhados de salada russa
1u.
Pirão de frutos do mar
1h 10min
Patê de fígado
25min
Cheesecake (cru)
5 godz. 30 min
Papelotes de salmão com ervas aromáticas ao estilo mediterrâneo
40min