Wersje kompatybilne
Op Mediterrane wijze in zoutkorst gebakken vis met gekarameliseerde venkel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
In zoutkorst gebakken vis
- 5 peulen steranijs
- 1 tl gedroogde pepervlokken
- 6 takjes verse rozemarijn
- 2000 g grof zout
- 200 g water
- 1 citroen, in plakjes (5 mm)
- 2 zeebaarzen, hele vis, gestript, schoongemaakt, max. 38 cm lang, ± 900 g in totaal
- ½ citroen, schil en sap
- 5 g mosterd
- ¾ tl zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 50 g olijfolie
- 400 g venkelknol, in stukken (± 3-4 cm), bladeren achter houden voor garnering
- 20 g witte azijn
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 5271.8 kJ / 1260 kcal
- Białko
- 210.4 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 2244.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
1h 40min
Druiven en cava trifle
Brak ocen
Wraps met gebakken groenten en kruidencrème
Brak ocen
Rode kool cups met kip
25min
Pozole Blanco (Mexicaanse soep)
Brak ocen
Paaspastei
Brak ocen
Gegrilde octopus met aardappelen
2 godz. 45 min
Groentencurry met rijst
Brak ocen
Pikante sinaasappelchocolade op een stokje
2 godz. 50 min
Glutenvrij Focacciabrood
1h
Alpengratin
50min
Mysterieuze soep
45 min