Red Mole Chicken Enchiladas

Red Mole Chicken Enchiladas

4.3 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • Oaxaca cheese in pieces
    10 ½ oz
Mole
  • dried pasilla chilies destemmed and deseeded
    1 oz
  • dried ancho chilies destemmed and deseeded
    2 oz
  • corn tortilla toasted, loosely crumbled
    1
  • Mexican chocolate tablet broken into pieces
    1 ½ oz
  • raisins
    1 oz
  • almonds
    1 ½ oz
  • toasted sesame seeds
    1 ½ oz
  • anise seeds
    ⅛ tsp
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • whole clove
    1
  • Roma tomatoes cut into pieces
    7 oz
  • white onion
    2 oz
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter
    1 oz
  • sugar
    1 tbsp
  • salt
    1 tsp
  • water
    28 oz
  • chicken breasts, skinless, boneless quartered
    21 oz
Enchiladas
  • vegetable oil to fry
  • corn tortillas
    18
  • sour cream to garnish
    Mexican crema, to garnish
  • avocado thinly sliced, to garnish
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 838.9 mg
Białko 43.4 g
Kalorie 3034.5 kJ / 749.3 kcal
Tłuszcz 38.7 g
Błonnik 14.1 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Węglowodany 62.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...