Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 28 oz pork meat, boneless, sinew free, cubed (1 in.)
- 2 tbsp all-purpose flour
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp dried oregano
- 1 ½ tsp salt, to taste
- 4 oz yellow onions, in thin wedges
- 14 oz chicken broth
- 26 oz salsa verde (canned or jarred), divided
- 4 oz canned green chilies, diced
- 1 ear of corn, cut into rounds (½ in.)
- lime, sliced, to garnish
- red onion, sliced, to garnish
- mini corn tortillas, grilled, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1180 kJ / 282 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1157 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40min
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50min
Beef Tostadas
1 Std. 10 Min
South Texas Carne Guisada
1 Std. 20 Min
Basic Pinto Beans
4 Std. 5 Min
Tamale Pie (Anna)
1 Std. 30 Min
Tex-Mex Tortillas with Shredded Pork and Black Beans
1 Std. 20 Min
Picadillo (Texas Hash)
40min
Turkey Chili
45min
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Beef Barbacoa
2h