Pasta de calabaza y kale

Pasta de calabaza y kale

3.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

  • 1200 g de agua
  • 1 cdita de sal
  • 400 g de calabaza almizclera en trozos de 2-3 cm
  • 200 g de col blanca en rebanadas de 1 cm
  • 320 g de pasta corta seca
  • 1 cda de aceite de oliva extra virgen
  • 40 g de queso parmesano en trozos
  • 1 diente de ajo pelado
  • 10 g de hojas de salvia fresca
  • 60 g de cebolla blanca en trozos
  • 30 g de aceite de oliva extra virgen
  • 60 g de queso crema
  • 1 - 2 pizcas de sal
  • 1 - 2 pizcas de pimienta negra recién molida
  • 1 pizca de pimienta negra recién molida para decorar
  • 20 g de piñón, tostado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 858.1 mg
Białko 19.9 g
Kalorie 2552.6 kJ / 610.1 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 82.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...