Wersje kompatybilne
Filete de res con salsa de higos y chile pasilla
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de filetes de res, salpimentado
- 40 g de aceite de oliva
- 150 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 60 g de chile pasilla, sin venas, tallo ni semillas
- 250 g de jitomate
- 300 g de higos
- 750 g de vino tinto
- 250 g de agua
- 1 cdita de tomillo seco
- 2 cdita de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1496 kJ / 356 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla
35min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Sopa de lima yucateca
40 Min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chile manzano en vinagre
10 min
Pechugas rellenas en salsa de chipotle
1 Std. 10 Min
Pollo con mole verde
1h
Pollo al tequila y chile pasilla
2 godz.
Salsa de chile manzano
10 min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 godz. 45 min
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1h
Cerdo con chilacayotes en pipián
55 min