Filete de res con salsa de higos y chile pasilla
TM31 TM5 TM6

Filete de res con salsa de higos y chile pasilla

4.2 (5 ocen)

Składniki

  • 1200 g de filetes de res, salpimentado
  • 40 g de aceite de oliva
  • 150 g de cebolla
  • 2 dientes de ajo
  • 60 g de chile pasilla, sin venas, tallo ni semillas
  • 250 g de jitomate
  • 300 g de higos
  • 750 g de vino tinto
  • 250 g de agua
  • 1 cdita de tomillo seco
  • 2 cdita de sal
  • 1 cdita de pimienta negra molida

Wartości odżywcze
na 1 porción
Kalorie
1496 kJ / 356 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy