Bowl de atún y aguacate

Bowl de atún y aguacate

4.8 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porciones

Składniki

Salsa Ponzu
  • 60 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • 45 g de salsa de soya
  • 30 g de vinagre de arroz
  • 2 cditas de aceite de ajonjolí
Tazón de atún
  • 240 g de arroz jazmín
  • 1200 g de agua
  • 1 cdita de sal
  • 30 g de vinagre de arroz
  • 1 cdita de aceite de ajonjolí
  • 480 g de atún fresco en cubos
    480 g de tofu extra firme, en cubos
  • 2 cditas de ajonjolí tostado
  • 100 g de cebolla blanca en rebanadas
  • 120 g de ensalada mixta p. ej. arúgula, espinaca, lechuga, etc.)
  • 1 aguacate en rebanadas
  • 60 g de pepino en cubos
  • 60 g de mango en rebanadas
  • alga nori en julianas, para decorar
  • jengibre encurtido para decorar, (opcional)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1241 mg
Białko 36 g
Kalorie 2033 kJ / 486 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...