Mini Saffron Risottos and Zucchini Mousse

Mini Saffron Risottos and Zucchini Mousse

4.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Zucchini Mousse
  • water
    17 ½ oz
  • zucchini cut into pieces (1 in.)
    18 oz
  • unflavored gelatin powder, unsweetened (approx. 7-8 g)
    1 packet/envelope
    2 ¼ - 2 ½ tsp gelatin powder, unflavored, unsweetened, (approx. 7-8 g)
  • boiling water
    1 ½ oz
  • mascarpone
    9 oz
  • lemon zest, grated
    ½ tbsp
  • dried thyme
    ½ tbsp
  • salt
    ½ tsp
Bacon Powder
  • sliced bacon
    9 oz
Saffron Risotto
  • Parmesan cheese cut into pieces
    1 ½ oz
  • shallots cut into halves
    2 oz
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter cut into pieces, divided
    2 oz
  • risotto rice e.g. Canaroli, Arborio, (14-15 min cooking time)
    11 oz
  • white wine
    3 ½ oz
  • water
    32 oz
  • stock cube meat or vegetable
    1
  • saffron threads
    2 - 3 pinches
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 - 3 pinches
Assembly
  • unsalted butter to grease

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1509.2 mg
Białko 15.8 g
Kalorie 3161.3 kJ / 755.3 kcal
Tłuszcz 55.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 30.3 g
Węglowodany 45.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...