
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions in pieces
- 2 tbsp curry powder
- 1 oz extra virgin olive oil
- ½ oz ginger, minced
- 20 oz kabocha squash peeled, cut into pieces (1 in.)
- ½ tsp salt to taste
- 24 oz vegetable stock
- pumpkin seeds toasted, to serve
- pomegranate arils/seeds to serve
- crème fraîche to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 115 kcal / 481 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus
10min
Hungarian Mushroom Soup
35min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Broccoli Red Lentil Soup
30min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Tomato Basil Soup
40min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1h 10min
Green Shakshuka
40min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Carrot Ginger Soup
20min