Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, in pieces
- 2 tbsp curry powder
- 1 oz extra virgin olive oil
- ½ oz ginger, minced
- 20 oz kabocha squash, peeled, cut into pieces (1 in.)
- ½ tsp salt, to taste
- 24 oz vegetable stock
- pumpkin seeds, toasted, to serve
- pomegranate arils/seeds, to serve
- crème fraîche, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 Min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Ginger Cabbage Slaw
15 Min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Basil Pesto
10 Min
Vegetable Stock Paste
45min
Cream of chard soup
35min
Mushroom Risotto
30 Min
Couscous Risotto with Fennel and Salmon
35min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 Min
Butternut Squash and Apple Soup
30 Min