Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, in pieces
- 2 tbsp curry powder
- 1 oz extra virgin olive oil
- ½ oz ginger, minced
- 20 oz kabocha squash, peeled, cut into pieces (1 in.)
- ½ tsp salt, to taste
- 24 oz vegetable stock
- pumpkin seeds, toasted, to serve
- pomegranate arils/seeds, to serve
- crème fraîche, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20min
Leek and Potato Soup
40min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 godz. 10 min
Butternut Squash and Apple Soup
30min
Pea Soup
30min
Miso Glazed Eggplant with Cucumber Salad
45min
Collard Greens
1h 5min
French Onion Soup
1 godz. 10 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min