Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 肉碎
- 1 汤匙 酱青
- 1 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 绍兴花雕酒
- 3 个 蒜瓣
- 2 茶匙 食油
- 600 克 嫩豆腐 ,约2盒,切块(约1.5公分)
- 2 汤匙 蚝油
- 2 汤匙 辣豆瓣酱 ,如:郫县豆瓣酱
- ¼ 茶匙 盐
- 1 茶匙 麻油
- 2 小支 青葱 ,切葱花,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.8 g