Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm) (opcjonalnie)
Pastry
- 150 g plain flour
- 75 g unsalted butter, chilled, diced
- ½ tsp salt
- 50 g water
Filling
- 200 g bacon cubes
- 4 eggs
- 50 g milk
-
100
g crème fraîche
lub 100 g fresh cream - ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Meringue Ghosts
Brak ocen
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1h 20 min
Focaccia
3h
Creamy Mango Ice Cream
2h 20min
Classic Quiche Lorraine
2 Std. 45 Min
Mayonnaise
5 Min
Spaetzle
35min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8 Std. 50 Min
Chocolate Babka
3h
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40min
Gratin dauphinois
50min