Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 slice
Składniki
-
Gruyère cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)50 g
Pastry
-
plain flour150 g
-
unsalted butter chilled, diced75 g
-
salt½ tsp
-
water50 g
Filling
-
bacon cubes200 g
-
eggs4
-
milk50 g
-
100 g fresh creamcrème fraîche100 g
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
13 g
Kalorie
1215 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Pound Cake
1 godz. 15 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Pascualina
1 godz. 45 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Béchamel Sauce
15 min
Frangipane and apricot muffins
35 min
Speedy Bassara
25 min
Gratin dauphinois
50 min
Spaetzle
35 min
Emmental Gougères
50 min
No fail béchamel
15 min
Craquelin choux puffs with raspberry and white chocolate filling
26 godz. 30 min