Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 slice
Składniki
-
Gruyère cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)50 g
Pastry
-
plain flour150 g
-
unsalted butter chilled, diced75 g
-
salt½ tsp
-
water50 g
Filling
-
bacon cubes200 g
-
eggs4
-
milk50 g
-
100 g fresh creamcrème fraîche100 g
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
13 g
Kalorie
1215 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Geode Cake
Brak ocen
Sweet and spicy beef short ribs with polenta
4 godz. 25 min
Pisco Sour
10 min
Corn Pudding - Pastelera de Choclo
1 godz.
Pastelera de choclo (corn pudding)
1 godz.
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
3 godz. 10 min
Sable choux with lime ganache
26 godz.
Gratin dauphinois
50 min
Tzatziki
Brak ocen
No fail béchamel
15 min
Quick béchamel sauce
15 min