Urządzenia i Akcesoria
Classic madeleines
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
24 portions
Składniki
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
eggs2
-
caster sugar120 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
lemon zest only, no white pith1
-
milk30 g
-
oil10 g
-
plain flour120 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
sea salt1 pinch
-
icing sugar to dust
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
34.6 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
355.4 kJ /
84.9 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange sponge cake
1 godz.
Honeycomb
Brak ocen
Pistachio cream madeleines
24 godz. 35 min
Mango Sorbet
5 min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 godz. 25 min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50 min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3 godz. 40 min
Marbled meringue gateau
2 godz. 35 min
Bomboloni with Custard
3 godz. 30 min
Orange Sorbet
10 min
Brioche Buns
2 godz.
Vanilla Madeleines
1 godz. 30 min