Urządzenia i Akcesoria
Gratin dauphinois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
Swiss cheese (opcjonalnie)30 g
-
garlic clove1
-
potatoes peeled and cut into round slices (2-3 mm)1200 g
-
pouring (whipping) cream250 g
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
341.5 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1252 kJ /
299.2 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Panna cotta
6 godz. 15 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Amaretto Sour (Metric)
10 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Garlic dip (toum)
15 min
Ginger Sangria Punch
1 godz. 5 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 godz. 25 min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1 godz. 20 min
Speedy Bassara
25 min
Quiche Lorraine
45 min
No fail béchamel
15 min
Quick béchamel sauce
15 min