Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 30 g Swiss cheese (opcjonalnie)
- 1 garlic clove
- 1200 g potatoes, peeled and cut into round slices (2-3 mm)
- 250 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1250.5 kJ / 298.2 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 415.5 mg
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Duck Confit Parmentier Maple-Scented
15 godz. 55 min
Butternut Queso (Matthew Kenney) Metric
5h 15min
Spanish cheesecake (quesada pasiega)
45min
Smoky tuna tartare (Sergio Perera)
30min
Sernik rosa slice
3h 15min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Spaetzle
35min
Beurre blanc
15min