Urządzenia i Akcesoria
Gratin dauphinois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
Swiss cheese (opcjonalnie)30 g
-
garlic clove1
-
potatoes peeled and cut into round slices (2-3 mm)1200 g
-
pouring (whipping) cream250 g
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
341.5 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1252 kJ /
299.2 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
No fail béchamel
15 min
Beurre blanc
15 min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 min
Pizza in Bianco
1 godz. 20 min
Quiche Lorraine
45 min
Gnocchi
1 godz. 40 min
Quiche Lorraine
45 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1 godz. 30 min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 godz.
Chocolate and strawberry domes
51 godz.
Melting moments with passionfruit cream
45 min