Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp vanilla bean extract
- 60 g caster sugar, plus extra to sprinkle
- 7 egg yolks
- water, to bake
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837.7 kJ / 437.6 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 41.3 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Chocolate volcanos
55min
Panna cotta
6h 15min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
3h 10min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 Std.
Crème pâtissière
15min
Tarte tatin
2h
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Crème caramels
7h 45 min
Lemon meringue cupcakes
1h 30min