Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp vanilla bean extract
- 60 g caster sugar, plus extra to sprinkle
- 7 egg yolks
- water, to bake
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837.7 kJ / 437.6 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 41.3 mg
Alternatywne przepisy
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10 min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27h
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Crème anglaise
15min
Dani Valent's Basque cheesecake
2hod. 10min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40 min
Goats cheese and caramelised onion mille feuille
1h 50min
Tarte tatin
2hod.
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 Std. 30 Min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15min
Crème caramels
7 Std. 45 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min