Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream

Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream

3.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

Pea Pod Flans
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • water plus extra for baking
    700 g
  • fresh green peas with pods, trimmed
    1000 g
  • plain flour for dusting
  • cream, min. 30% fat (e.g. whipping or double cream)
    150 g
  • olive oil plus extra for greasing
    60 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • ground nutmeg to taste
    1 - 2 pinches
  • medium eggs
    3
Yoghurt and Mint Cream
  • fresh mint leaves plus extra for serving
    5 g
  • lemon 5 g finely grated zest and 5-10 g juice to taste
    1
  • Greek yoghurt
    150 g
  • salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 382 kcal / 1599 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 526 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...