Conejo asado en piedra de sal rosa con romesco

Conejo asado en piedra de sal rosa con romesco

4.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • 1 conejo entero (sin cabeza) en 8 trozos
  • 30 g de almendras crudas sin piel
  • 1 ñora sin pedúnculo ni semillas
  • 8 - 10 granos de pimienta rosa
  • 2 cucharadas de aceite de oliva
Salsa romesco
  • 140 g de aceite de oliva
  • 50 g de almendras fritas con sal
  • 2 ñoras sin pedúnculo ni semillas
  • 1 guindilla seca
  • 100 g de cebolla roja en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 150 g de tomate troceado en conserva (escurrido)
  • 20 g de vinagre
  • 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • ½ cucharadita de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 424.4 mg
Białko 66.1 g
Kalorie 3844 kJ / 918 kcal
Tłuszcz 68 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 10.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...