Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 75 g brauner Zucker
- 200 g Butter, in Stücken
- 370 g Mehl (siehe Tipp), und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 2 Eigelb
- 1 Prise Salz
-
1 ½
TL Vanillezucker, selbst gemacht
lub 1 TL Vanilleextrakt
Orangenmarmelade und Fertigstellung
- 1000 g Orangen, unbehandelt
- 1 Zitrone, unbehandelt
- 350 g brauner Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 25 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoko-Kokos-Lavacakes
2h 30min
Zitronen-Curry-Lavaküchlein
3h
Mandelhörnchen
1 godz. 20 min
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
40min
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1h
Schokoladen-Babka mit Pistazien
2h 30min
Schoko-Waldmeister-Himbeer-Torte
6h 30min
Baklava
7 Std. 20 Min
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2 godz. 15 min
Marzipan-Mohn-Torte
5h
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2 godz. 15 min
Orangen-Schoko-Kuchen
1h