Salmão a vapor com molho doce de gengibre e soja

Salmão a vapor com molho doce de gengibre e soja

4.6 105 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • água
    1200 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    1 ½ c. chá de
  • arroz jasmine
    200 g
    200 g arroz basmati
  • lombos de salmão s/ pele (100-150 g cada aprox.)
    4
  • gengibre seco em pó
    2 c. chá de
  • pimenta preta
    4 pitadas de
  • ervilhas de quebrar
    200 g
  • gengibre fresco s/ casca, cortado em fatias (2 mm apox.)
    10 g
  • mel
    80 g
  • molho de soja
    30 g
  • alho em pó
    ½ c. chá de
  • flocos de malagueta seca
    1 - 2 pitadas de
  • cebolo (spring onion) cortado em fatias finas
    10 g
  • sementes de sésamo tostadas
    1 c. chá de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1536.3 mg
Białko 86.8 g
Kalorie 4618.3 kJ / 1103.8 kcal
Tłuszcz 54 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 62.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...