Galette de ruibarbo y moras

Galette de ruibarbo y moras

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 raciones

Składniki

Masa
  • 200 g de harina integral de trigo
  • 80 g de aceite de oliva
  • 60 g de agua fría
  • 1 pellizco de sal
Relleno
  • 150 g de almendras crudas con piel
    150 g de almendras crudas sin piel
  • 80 g de dátiles sin hueso
  • 1 cucharadita de canela molida
  • 300 g de ruibarbo sin la parte leñosa, en rodajas de 1 cm
  • 100 g de moras frescas
  • 1 huevo batido
  • 1 - 2 cucharadas de azúcar moreno (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 38.4 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 1570 kJ / 375 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 36.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...