Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina integral de trigo
- 80 g de aceite de oliva
- 60 g de agua fría
- 1 pellizco de sal
Relleno
-
150
g de almendras crudas con piel
lub 150 g de almendras crudas sin piel - 80 g de dátiles sin hueso
- 1 cucharadita de canela molida
- 300 g de ruibarbo sin la parte leñosa, en rodajas de 1 cm
- 100 g de moras frescas
- 1 huevo batido
- 1 - 2 cucharadas de azúcar moreno (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1570 kJ / 375 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 38.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rollos de acelga
30 min
Chutney de pera y jengibre
1h
Pesto
10 min
Mantequilla clarificada (Ghee) - Subcontinente indio
35min
Salsa de tomate estilo italiano
35min
Chucrut
96 Std.
Pavlova de pera a la naranja
Keine Bewertungen
Tarta de moras con masa sablé de almendra
2 godz.
Stollen
2 godz.
Ricotta casera
50min
Limonada de jengibre y menta
5 Min
Tarta Tatín (Puntos del azúcar)
1h