Glace sur bâtonnet au tahini et aux amandes

Glace sur bâtonnet au tahini et aux amandes

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz.
16 portions

Składniki

  • d'amandes
    80 g
  • de sucre brun
    150 g
  • jaunes d'œufs
    6
  • de tahini
    70 - 80 g
  • de lait
    270 g
  • gousse de vanille les grains uniquement
    1
  • de sel
    2 pincées
  • de crème, min. 30% M.G.
    550 g
  • de chocolat noir 70% en morceaux
    200 g
  • d'huile de noix de coco
    40 g
  • de miel
    20 g
  • de sel
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 337.3 kcal / 1411.3 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 27.4 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Sód 125 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...