Glace sur bâtonnet au tahini et aux amandes

Glace sur bâtonnet au tahini et aux amandes

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz.
16 portions

Składniki

  • 80 g d'amandes
  • 150 g de sucre brun
  • 6 jaunes d'œufs
  • 70 - 80 g de tahini
  • 270 g de lait
  • 1 gousse de vanille les grains uniquement
  • 2 pincées de sel
  • 550 g de crème, min. 30% M.G.
  • 200 g de chocolat noir 70% en morceaux
  • 40 g d'huile de noix de coco
  • 20 g de miel
  • ½ c. à café de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 125 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1411.3 kJ / 337.3 kcal
Tłuszcz 27.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 19.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...