Glace cheesecake aux myrtilles

Glace cheesecake aux myrtilles

4.8 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 35 min
8 portions

Składniki

Glace cheesecake
  • 150 g de sucre
  • 6 jaunes d'œufs
  • 260 g de lait
  • 1 gousse de vanille les grains uniquement
  • ½ c. à café de sel
  • 250 g de fromage frais à tartiner en morceaux
  • 430 g de crème, min. 30% M.G.
Sauce aux myrtilles
  • 250 g de myrtilles fraîches
  • 180 g de sucre
  • 20 g de jus de citron, fraîchement pressé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 309.8 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 2088.4 kJ / 499.1 kcal
Tłuszcz 30.5 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Węglowodany 52.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...