Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glace cheesecake
- 150 g de sucre
- 6 jaunes d'oeufs
- 260 g de lait
- 1 gousse de vanille, les grains uniquement
- ½ c. à café de sel
- 430 g de crème, min. 30% M.G.
- 250 g de fromage frais à tartiner, en morceaux
Sauce aux myrtilles
- 250 g de myrtilles fraîches
- 180 g de sucre
- 20 g de jus de citron, fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2088.4 kJ / 499.1 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 309.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de chocolat blanc et sauce à la mangue (vegan)
2h 40min
Gâteau au café aux pommes et aux dattes sans gluten
1 Std.
Biscuits cacahuètes aux pépites de chocolat
50 Min
Glace à la rhubarbe
36h 25min
Bâtonnets de banane enrobés de chocolat
1 Std.
Glace au gin et à la lavande
14h 35 min
Cassoulet de haricots au pesto de noix
Brak ocen
Dressing yaourt et menthe
15 Min
Sucettes glacées à la fraise
12 Std. 15 Min
Poitrine de porc, nouilles ramen et sauce barbecue
4 Std. 25 Min
Spitzbuben (métrique)
1 Std.
Crème glacée double vanille
12h