Glace au Gorgonzola aux poires sautées et noix grillées

Glace au Gorgonzola aux poires sautées et noix grillées

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 180 g de sucre
  • 4 jaunes d'œufs
  • 150 g de Gorgonzola en morceaux
  • 420 g de lait min. 3,2 % M.G.
  • 200 g de crème, min. 30% M.G.
  • 2 - 3 pincées de sel
  • 400 g de poires (à chair dure, par ex. Corella, Williams), cœur retiré, en morceaux (3,5 cm)
  • 20 g de beurre clarifié
  • 20 - 30 g de brandy
  • 2 - 3 pincées de cardamome en poudre
  • 2 - 3 pincées de poivre de Jamaique moulu (opcjonalnie)
  • des noix décortiquées (opcjonalnie) grillées, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 383.8 mg
Białko 10 g
Kalorie 1949.7 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 27.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Węglowodany 45.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...