
Urządzenia i Akcesoria
Glace au Gorgonzola aux poires sautées et noix grillées
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 portions
Składniki
-
de sucre180 g
-
jaunes d'œufs4
-
de Gorgonzola en morceaux150 g
-
de lait min. 3,2 % M.G.420 g
-
de crème, min. 30% M.G.200 g
-
de sel2 - 3 pincées
-
de poires (à chair dure, par ex. Corella, Williams), cœur retiré, en morceaux (3,5 cm)400 g
-
de beurre clarifié20 g
-
de brandy20 - 30 g
-
de cardamome en poudre2 - 3 pincées
-
de poivre de Jamaique moulu (opcjonalnie)2 - 3 pincées
-
des noix décortiquées (opcjonalnie) grillées, pour la finition
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
466 kcal /
1949.7 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
27.6 g
Węglowodany
45.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Sód
383.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Ice Ice Baby
10 Przepisów
Beneluks
Beneluks