Glace au Gorgonzola aux poires sautées et noix grillées

Glace au Gorgonzola aux poires sautées et noix grillées

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • de sucre
    180 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de Gorgonzola en morceaux
    150 g
  • de lait min. 3,2 % M.G.
    420 g
  • de crème, min. 30% M.G.
    200 g
  • de sel
    2 - 3 pincées
  • de poires (à chair dure, par ex. Corella, Williams), cœur retiré, en morceaux (3,5 cm)
    400 g
  • de beurre clarifié
    20 g
  • de brandy
    20 - 30 g
  • de cardamome en poudre
    2 - 3 pincées
  • de poivre de Jamaique moulu (opcjonalnie)
    2 - 3 pincées
  • des noix décortiquées (opcjonalnie) grillées, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 466 kcal / 1949.7 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 45.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Sód 383.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...