Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glace au chocolat
- 150 g de sucre
- 1 piment rouge sec (voir conseil)
- 100 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 8 jaunes d'oeufs
- 40 g de poudre de cacao
- 620 g de lait, min. 3,2 %. M.G.
- ¼ c. à café de sel
- 620 g de crème, min. 30% M.G.
Sirop de whiskey
- 120 g de whiskey bourbon (par ex. Jack Daniel's, Jim Beam...) (voir conseil)
- 100 g de sucre
- 20 g d'eau
-
30
g de sirop d'érable (opcjonalnie)
lub 30 g de miel (opcjonalnie) - 2 - 3 pincées de sel
- 2 pincées de cannelle en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2027.4 kJ / 484.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 146.6 mg
Alternatywne przepisy
Scampis à la tomate, safran et sauce aux anchois
35min
Julius à l'orange
5 Min
Soupe au citron vert
40min
Entremets fraise façon mille-feuille
5h
Minestrone de fruits et crème au safran
40min
Sandwichs au pesto d'épinards
1 Std. 55 Min
Glace au Gorgonzola aux poires sautées et noix grillées
14 Std. 15 Min
Bruschettas fraise et ricotta
Brak ocen
Curd aux baies
20 Min
Smoothie bowl jaune
Brak ocen
Crème de poivron rouge et soupe au gingembre
50min
Mojito à la grenade
10 Min