Glace chocolat et piment au sirop de whiskey

Glace chocolat et piment au sirop de whiskey

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 20 min
10 portions

Składniki

Glace au chocolat
  • 150 g de sucre
  • 1 piment rouge sec (voir conseil)
  • 100 g de chocolat noir 70% en morceaux
  • 8 jaunes d'œufs
  • 40 g de poudre de cacao
  • 620 g de lait min. 3,2 %. M.G.
  • ¼ c. à café de sel
  • 620 g de crème, min. 30% M.G.
Sirop de whiskey
  • 120 g de whiskey bourbon (par ex. Jack Daniel's, Jim Beam...) (voir conseil)
  • 100 g de sucre
  • 20 g d'eau
  • 30 g de sirop d'érable (opcjonalnie)
    30 g de miel
  • 2 - 3 pincées de sel
  • 2 pincées de cannelle en poudre
  • ½ c. à café d'extrait naturel de vanille

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 146.6 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 2027.4 kJ / 484.6 kcal
Tłuszcz 32.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...