Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber Barbecuesauce
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
3 Flaschen
Składniki
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben25 g
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Knoblauchzehen2
-
Öl30 g
-
Muskat½ TL
-
Zimt1 Prise
-
Chili-Pulver1 TL
-
1 TL Rauchsalz, (siehe Tipp)Paprika de la Vera1 TL
-
Rhabarber in Stücken300 g
-
passierte Tomaten500 g
-
Apfelessig70 g
-
brauner Zucker200 g
-
Salz2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Sód
1651 mg
Białko
5 g
Kalorie
1955 kJ /
467 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
93 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zucchini-Ketchup
1 godz.
Pfirsich-BBQ-Sauce
1 godz. 30 min
Rhabarber-Baiser-Kuchen
1 godz. 20 min
Confierter Knoblauch
1 godz.
Johannisbeer-Ketchup
1 godz. 30 min
Johannisbeer-Apfel-Essig
4 godz. 20 min
Rhabarber-Vanille-Sirup
1 godz.
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Stachelbeer-Chutney
1 godz.
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 godz. 15 min