Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Chutney
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Knoblauchzehen nach Geschmack1 - 2
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben15 g
-
Zwiebel (ca. 80 g), halbiert1
-
brauner Zucker190 g
-
Wasser20 g
-
Birnen geschält, in Stücken (siehe Tipp)700 g
-
Weißweinessig100 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¾ TL
-
Kurkuma½ TL
-
Rosine80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
2038 kJ /
487 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
9.6 g
Węglowodany
110 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® it yourself
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfel-Cranberry-Chutney
45min
Birnen-Senf
30min
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1h 30min
Zwetschgen-Chutney
50min
Balsamico-Gelee
5h 20min
Quittenchutney
55min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25min
Kürbis-Aprikosen-Chutney
1h
Scharfe Pflaumensauce
50min
Rhabarber-Chutney
1h 30min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25min
Kürbis-Apfel-Chutney
50min