Linguines complètes au pesto de courgettes et de menthe

3.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 50 g d'amandes entières, émondées
  • 2000 g d'eau
  • 400 g de courgettes en morceaux
  • 30 g de parmesan en morceaux (2-3 cm)
  • 6 - 7 feuilles de menthe fraîche
  • 5 feuilles de basilic frais
  • 50 g d'huile d'olive
  • 20 g de sel et un peu plus pour assaisonner
  • 450 g de pâtes sèches de type linguine (blé complet)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1023 mg
Białko 180.8 g
Kalorie 21616.9 kJ / 5166.6 kcal
Tłuszcz 36.1 g
Błonnik 45 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 1008.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...