Gluten Free Almond Cake with White Chocolate Topping
TM6 TM5

Gluten Free Almond Cake with White Chocolate Topping

4.6 (19 ocen)

Składniki

Cake

  • 5 ½ oz dark chocolate, small pieces, chips or chunks (see Tip)
  • 3 ½ oz unsalted butter, plus extra to grease
  • 4 jumbo eggs
  • 4 ½ oz caster sugar
  • 4 ½ oz ground almonds
  • 1 tsp baking powder

White Chocolate Topping

  • 5 ½ oz white chocolate, small pieces, chips or chunks
  • 2 oz water
  • 2 oz unsalted butter

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1191 kJ / 350 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy