Pizza complète à la crème d'asperges, mascarpone et saumon fumé

Pizza complète à la crème d'asperges, mascarpone et saumon fumé

4.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
8 parts

Składniki

Pâte à pizza de blé entier
  • d'eau
    250 g
  • de levure fraîche
    5 g
  • de miel
    1 c. à café
  • de l'huile d'olive extra vierge pour graisser
  • de farine à pain
    150 g
  • de farine de blé complet
    250 g
  • de sel
    1 c. à café bombée
Crème d'asperges
  • d'eau
    500 g
  • d'asperges en morceaux (2-3 cm)
    400 g
  • échalote coupée en deux
    1
  • de persil frais les feuilles uniquement
    3 brins
  • d'huile d'olive extra vierge
    40 g
  • de sel
    1 pincée
Garniture
  • de l'huile d'olive extra vierge pour graisser et assaisonner
  • de sel
    1 pincée
  • de mascarpone
    250 g
  • de saumon fumé en tranches
    150 g
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    1 - 2 pincées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 367.1 kcal / 1536 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 41.6 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 454.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...