Wersje kompatybilne
Rood pizzadeeg met burrata en gebakken aubergines en courgettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- 50 g extra vergine olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 170 g aubergines, in plakjes gesneden (2 cm), vervolgens in stukken gesneden (3 cm)
- 2 tl zout
- 170 g courgettes, in plakjes gesneden (2 cm), vervolgens in vieren gesneden (2 cm)
- 1000 g water
- 60 g azijn
Rood pizzadeeg
- 440 g water
- 30 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 5 g verse gist
- 1 tl suiker
- extra vergine olijfolie
- 350 g broodbloem
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl zout
- 20 g citroensap
-
250
g gehakte tomaten, uit blik
lub 250 g tomaten passata - 1 tl gedroogde oregano
- 300 g burrata, in vieren gesneden
- 5 verse basilicumbladeren
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1949.8 kJ / 466 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 595.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rode kool en appel salade met knapperige feta en kruidenpesto
30 Min
Butternut 'Mac & Cheese'
45 Min
Sabayon met sinaasappellikeur
15 Min
Truffels van cacao en gedroogd fruit zonder toegevoegde suikers
45 Min
Ontstekingsremmende Papaya-kurkuma-gember-chia smoothie
10 Min
Gebakken aardappelpuree monsters
Brak ocen
Warme courgettesalade met basilicum-citroendressing
Brak ocen
Parelgerst Nasi Goreng met scampi's
Brak ocen
Bloemkool korma
2 Std. 20 Min
Soja-bolognese met courgette noedels
50 Min
Sushi donuts
50 Min
Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli
1 Std.