Rood pizzadeeg met burrata en gebakken aubergines en courgettes
TM6

Rood pizzadeeg met burrata en gebakken aubergines en courgettes

(Brak ocen)

Składniki

Topping

  • 50 g extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 170 g aubergines, in plakjes gesneden (2 cm), vervolgens in stukken gesneden (3 cm)
  • 2 tl zout
  • 170 g courgettes, in plakjes gesneden (2 cm), vervolgens in vieren gesneden (2 cm)
  • 1000 g water
  • 60 g azijn

Rood pizzadeeg

  • 440 g water
  • 30 g tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 5 g verse gist
  • 1 tl suiker
  • extra vergine olijfolie
  • 350 g broodbloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 20 g citroensap
  • 250 g gehakte tomaten, uit blik
    lub 250 g tomaten passata
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 300 g burrata, in vieren gesneden
  • 5 verse basilicumbladeren

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1949.8 kJ / 466 kcal
Białko
19.7 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
3.8 g
Sód
595.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy