Wersje kompatybilne
Rood pizzadeeg met burrata en gebakken aubergines en courgettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- 50 g extra vergine olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 170 g aubergines, in plakjes gesneden (2 cm), vervolgens in stukken gesneden (3 cm)
- 2 tl zout
- 170 g courgettes, in plakjes gesneden (2 cm), vervolgens in vieren gesneden (2 cm)
- 1000 g water
- 60 g azijn
Rood pizzadeeg
- 440 g water
- 30 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 5 g verse gist
- 1 tl suiker
- extra vergine olijfolie
- 350 g broodbloem
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl zout
- 20 g citroensap
-
250
g gehakte tomaten, uit blik
lub 250 g tomaten passata - 1 tl gedroogde oregano
- 300 g burrata, in vieren gesneden
- 5 verse basilicumbladeren
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1949.8 kJ / 466 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 595.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meloen en komkommer Sour (mocktail)
10 min
Rugelach met pistache-halva
Brak ocen
Lamscurry met erwten, mango, banaan en pistachenoten
1sa 30 dk
In de oven gebakken vissticks met pompoendip
Brak ocen
Marsepein halve maan koekjes
30 dk
Gele paprika shakshuka met avocado
25min
Vegan baklava
Brak ocen
Courgettesoep met munt
35min
Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep
13 Std. 30 Min
Brood en tomatensoep, opgerolde spinazieomelet en gestoomde ratatouillegroenten
1 godz. 5 min
Knapperige zaadstokjes met spek en kaas
35min
Zalm in korst met citroen risotto
45 dk