Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bier
- 120 g bloem
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde gist
- 1 tl fijn zout
- 500 g kabeljauwfilets, zonder vel zonder graten, in reepjes (2 x 6 cm) (zie tip)
- 30 g olijfolie
- 400 g tomaten passata
- ½ tl suiker (opcjonalnie)
- 1 snuifje bicarbonaat van sodium
- 300 g plantaardige olie om te bakken
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 26.16 g
- Węglowodany
- 26.43 g
- Tłuszcz
- 10.44 g
- Błonnik
- 2.06 g
Alternatywne przepisy
Aardappelkoekjes
45 Min
Gebakken spinazie met eieren
40 Min
Burgers met zeeduivel en zalm
20min
Diepgevroren yoghurthapjes met aardbei en perzik
Brak ocen
Drie soorten melk cake
Brak ocen
Hornazo
Brak ocen
Rundergoulash met deegballetjes
1h 30 min
Op Portugese wijze in brood gebakken zeebaars met gestoomde aardappelen en sperziebonen
2h
Enchiladas met rundvlees
30 Min
Toffees
2h
Latkes (aardappelkoekjes)
45 Min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1 Std. 10 Min