Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bier
- 120 g bloem
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde gist
- 1 tl fijn zout
- 500 g kabeljauwfilets, zonder vel zonder graten, in reepjes (2 x 6 cm) (zie tip)
- 30 g olijfolie
- 400 g tomaten passata
- ½ tl suiker (opcjonalnie)
- 1 snuifje bicarbonaat van sodium
- 300 g plantaardige olie om te bakken
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 26.16 g
- Węglowodany
- 26.43 g
- Tłuszcz
- 10.44 g
- Błonnik
- 2.06 g
Alternatywne przepisy
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45 min
Aardappel en amandel schijf met bonen en tomatensaus
50 min
Gemengde bessen taartjes
Brak ocen
Chocolade broodpudding
1h 25min
Kalkoenrollade met erwtenpuree en munt
35 min
Aardbeienpudding
2 Std. 10 Min
Gestoomde peren met chocolade-kardemomsaus
40 min
Steak tartaar
30 min
Pizza met rode pepersaus, spinazie en ei
1 Std. 45 Min
Chocoladesaus
Brak ocen
Balletjes in Spaanse saus
55min
Bearnaisesaus
15 min