Urządzenia i Akcesoria
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
16 pieces
Składniki
-
plain flour200 g
-
sugar50 g
-
rock salt½ tsp
-
lye water1 tsp
-
water750 g
-
shallot oil plus 2 tbsp for greasing (see tips)100 g
-
ghee20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1 mg
Białko
3 g
Kalorie
451 kJ /
107 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Air Katira (Katira Drink)
10 min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Nasi Lemak
45 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.