Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g plain flour
- 50 g sugar
- ½ tsp rock salt
- 1 tsp lye water
- 750 g water
- 100 g shallot oil, plus 2 tbsp for greasing (see tips)
- 20 g ghee
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 451 kJ / 107 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1 Std. 10 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Ais Kepal Gula Melaka (Shaved Ice with Palm Sugar Syrup)
20 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Sarsi Cordial
50min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2h 25min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min