Urządzenia i Akcesoria
Glace à la vanille
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions
Składniki
-
2 gousses de vanille
-
600 g de lait entier
-
200 g de crème, min. 30% M.G.
-
180 g de sucre en poudre
-
6 jaunes d'œufs
-
1 pincée de sel (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1123 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ma cuisine au quotidien
133 Przepisy
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Meringues fantômes
12h 25min
Pâte de base pour pain
24h 5min
Chutney d'oignon rouge
24h
Mousse au chocolat
3h 20min
Pain au lait
2h 20min
Baguette
3h 45min
Mayonnaise
5min
Crackers au fromage
2h 30min
Crème caramel
5h 30min
Yaourt pomme-myrtille
12h 40min
Glace au chocolat
12h
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min