Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousse de vanille
- 600 gramme de lait entier
- 200 gramme de crème, min. 30% M.G.
- 180 gramme de sucre en poudre
- 6 jaune d'oeuf
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1123 kJ / 268 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon curd
20 Min
Meringues fantômes
12hod. 25min
Couronne de Pavlova au coulis de framboise, figues et grenade
6h
Crème pâtissière
15 Min
Sauce béchamel
15 Min
Glace à la vanille
12h
Mousse glacée aux fruits rouges
10 Min
Pain au lait
2 Std. 20 Min
Baguette
3h 45min
Crème au chocolat
1 Std. 20 Min
Glace au chocolat
12h
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min