Mille-feuille chocolat-caramel

Mille-feuille chocolat-caramel

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Le caramel aux noix
  • de noisettes
    30 g
  • de noix décortiquées
    30 g
  • d'amandes émondées
    30 g
  • de pistaches décortiquées, non salées émondées
    30 g
  • de cassonade
    300 g
  • d'eau
    1030 g
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de vinaigre
    50 g
La ganache au chocolat
  • de chocolat noir 70% en morceaux
    400 g
  • crème liquide 35% m.g.
    400 g
  • de beurre en morceaux
    60 g
La pâte feuilletée
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    500 g
  • d'eau froide
    200 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de beurre en morceaux
    80 g
  • de jus de citron
    1 c. à soupe
  • de sucre en poudre et 2 c. à soupe
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1558.5 kcal / 6523 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 108 g
Węglowodany 128.7 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 61.3 g
Sód 285 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...