Zupfbrot mit Eiern und getrockneten Tomaten

Zupfbrot mit Eiern und getrockneten Tomaten

4.3 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (3 cm)
    40 g
Teig
  • Rosmarin, frisch Blättchen abgezupft
    2 Zweiglein
  • getrocknete Tomaten
    30 g
  • Wasser
    130 g
  • Milch
    100 g
  • Zucker
    1 TL
  • frische Germ zerbröselt
    25 g
  • Weizenmehl
    500 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Salz
    1 ½ TL
Eier
  • Eier (Größe M) aus dem Kühlschrank
    6
  • Wasser zum Befüllen bis zur 1 l-Marke
Fertigstellung
  • Olivenöl zum Einfetten
    1 EL
  • Semmelbrösel zum Bestreuen
    2 EL
  • rotes Pesto
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 274 kcal / 1146 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 235 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...