Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g soft dark brown sugar
- 1 tbsp olive oil
- 1000 g pork rashers, cut into halves
- 100 g soy sauce
- 1080 g water
- 500 g spring onions/shallots (white and light green parts only to total 500 g), cut into pieces (approx. 4 cm); green parts for garnishing
- 300 g basmati rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2704.3 kJ / 643.8 kcal
- Białko
- 63.7 g
- Węglowodany
- 77.6 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1796.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asian-style pork noodles
1h
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Honey BBQ Chicken
1h
Pork ribs with black bean sauce
2h
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
Sweet and sour pork
40 min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM5)
4h 20min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
San bei ji (three cup chicken)
35 min
BBQ chicken winglets
1h 15min
Korean barbecue chicken with rice
45 min