Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g white cabbage, thickest part of the core removed, cut in wedges that fit through feeder tube
- 50 g fresh flat green beans, trimmed
- 50 g carrot, peeled
- 100 g chicken breast, cut in pieces
- 40 g vegetable oil, plus extra for frying
- 2 garlic cloves
- 50 g bean sprouts (taugeh)
- ½ tsp sugar
- ½ tsp salt
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- ¼ tsp white pepper powder
- 14 spring roll rice paper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1637 kJ / 391 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 626 mg
Alternatywne przepisy
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2u. 20min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Potato Gratin (TM6)
1 Std. 10 Min
Whole fish curry
45min
Sate Lilit (Minced Beef Satay)
25min
Biskut Arab (Arab Shortbread Cookies)
30min
Cornflake Crunch
15min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2 Std. 25 Min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Chocolate Batik Cookies
45min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 Std. 25 Min
Thermomumma white sandwich bread loaf
3 Std. 30 Min