Kimchi-Risotto
TM6 TM5

Kimchi-Risotto

4.6 (78 ocen)

Składniki

  • 20 g Parmesan, in Stücken
  • 1 Knoblauchzehe
  • 40 g Porree, in Ringen (2 cm)
  • 80 g Kimchi
  • 50 g Zwiebel, halbiert
  • 20 g Öl
  • 75 g Schinkenspeckwürfel
  • 160 g Risottoreis
  • 390 g Wasser
  • 20 g helle Sojasauce
  • 1 TL Zucker
  • ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • ¼ TL Salz
  • ¼ TL weißer Pfeffer
  • 15 g Butter
  • Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen, zum Garnieren
  • Sesam zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1985 kJ / 474 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
74 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
2.2 g
Sód
1205 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy