Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 70 g de mermelada de fresa
- 2 cucharaditas de agua
Merengue
- 165 g de azúcar
- 120 g de claras de huevo (aprox. 3 claras) a temperatura ambiente
- 1 pellizco de cremor tártaro (opcjonalnie)
- ½ cucharadita de vinagre
- ½ cucharadita de vainilla líquida
Relleno
- 500 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- 500 g de fresas en mitades
- 60 g de azúcar
- 20 g de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2131 kJ / 509 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 94.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trufas de ron y canela
1 Std. 15 Min
Grisinis trenzados
2h 30min
Glorias
1h 30min
Mordiscos cristal al caramelo con crema de naranja
5h 30min
Foie gras (al vacío)
72 godz.
Tarta de limón y merengue
3 Std.
Cremona de hojaldre rellena de setas, pollo y queso de cabra
45min
Helado de frambuesa al aroma de clavo
10 Std.
Eton mess (postre inglés de merengue, fresa y nata)
7u. 40min
Paté de higaditos al oporto con higos
5h 15min
Goxua (País Vasco)
1 Std. 35 Min
Minitartaletas de lemon pie
1h 45min