鮮蝦干貝佐咖哩柳橙油醋醬

鮮蝦干貝佐咖哩柳橙油醋醬

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 人份

Składniki

  • 柳橙
    1 顆
  • 蒜頭
    30 克
  • ,切段,留一些切蔥花
    2 支
  • 特級初榨橄欖油
    15 克
  • 生明蝦 (鳳尾蝦),開背去腸泥
    12 隻
  • 干貝
    12 個
  • 清酒
    1 大匙
  • 黑胡椒粉
    少許
  • 蘋果醋
    1 茶匙
  • 咖哩粉
    ¼ 茶匙
  • 特級初榨橄欖油
    1 大匙
  • ¼ 茶匙
  • 柳橙 ,洗淨切片
    1 顆
  • 鮭魚卵 (opcjonalnie)
    1 大匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 146.7 kcal / 613.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 9.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 40.6 g
Sód 532.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...