
Urządzenia i Akcesoria
鮮蝦干貝佐咖哩柳橙油醋醬
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 人份
Składniki
-
柳橙1 顆
-
蒜頭30 克
-
蔥 ,切段,留一些切蔥花2 支
-
特級初榨橄欖油15 克
-
生明蝦 (鳳尾蝦),開背去腸泥12 隻
-
干貝12 個
-
清酒1 大匙
-
黑胡椒粉少許
-
蘋果醋1 茶匙
-
咖哩粉¼ 茶匙
-
特級初榨橄欖油1 大匙
-
鹽¼ 茶匙
-
柳橙 ,洗淨切片1 顆
-
鮭魚卵 (opcjonalnie)1 大匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
146.7 kcal /
613.2 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
9.9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
40.6 g
Sód
532.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

低GI簡易料理
8 Przepisów
Tajwan
Tajwan