鮮蝦干貝佐咖哩柳橙油醋醬
TM6 TM5 TM31

鮮蝦干貝佐咖哩柳橙油醋醬

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 1 顆 柳橙
  • 30 克 蒜頭
  • 2 支 蔥 ,切段,留一些切蔥花
  • 15 克 特級初榨橄欖油
  • 12 隻 生明蝦 (鳳尾蝦),開背去腸泥
  • 12 個 干貝
  • 1 大匙 清酒
  • 少許 黑胡椒粉
  • 1 茶匙 蘋果醋
  • ¼ 茶匙 咖哩粉
  • 1 大匙 特級初榨橄欖油
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 1 顆 柳橙 ,洗淨切片
  • 1 大匙 鮭魚卵 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
613.2 kJ / 146.7 kcal
Białko
9.5 g
Węglowodany
9.9 g
Tłuszcz
7.9 g
Tłuszcz nasycony
40.6 g
Błonnik
1.8 g
Sód
532.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy